Site Overlay

Ett par karer og ett par øl..

Jeg møtte Lars Marius Gashol og Torkjel Austad på RØØR over ett par kveikøl. Lars Marius kjenner er et navn jeg tror alle som har søkt på kveik kommer opp med. Han er en «guru» på kveik, og en kjendis i ølmiljøet og kanskje også kjent i ølverden utover det ganske land. Vi møttes over et par kveikøl som var på tap hos RØØR. De hadde de nemlig Sveikadden Sterk som er ølet til Bygland Bryggeri som er merkenavnet til bryggene til Torkjel, som jeg har tidligere har intervjuet.
Lars Marius har jeg ikke hilst på siden Kornølfestivalen der jeg var konferansier i 2019.

Torkjell leverer brygg på mange festivaler, og en svoren kveik-brygger. Lars Marius er «guru» innen kveikmiljøet.


Trenger jeg å si at Sveikadden smaker helt fortreffelig bra på 8% 😉 Det er ofte slik med øl at den blir bedre når den få gjæret seg ferdig. I alle fall er det slik med gårdsøl, mener jeg.
Både Lars Marius og jeg er enige i at den ikke virker så høy på alkohol, så denne bør drikkes med bevissthet om at skinnet bedrar. Dette tradisjonsølet er full av fylde, og toner av nøtter og malt, noe humle og litt norsk skogsopp av den mer fortreffelige smaken. Den er mørk og sødmefylt og absolutt øl av den sorten jeg liker. Skal du smake på Sveikadden slik den tar seg best ut, så prøv den på tapp for å få den sterke varianten.

Sveikadden sterk, et nydelig maltøl til venstre som er Torkjel sitt eget øl. Den syrligere Råøl fra Eik & Tid til høyre. Begge to fantastiske kveikøl.

Jeg fikk med meg noen prøvebrygg fra Torkjel som jeg vil omtale her på bloggen ganske snart.

Ellers hadde de Råøl fra Eik & Tid som også smaker fortreffelig. Jeg gjorde ingen smaksprofiler på disse to ølene i dag, men Sveikadden ligger det allerede smaksprofil på et annet sted her på bloggen.

Koselig atmosfære i 2 etage hos RØØR i Oslo
Denne dagen tok med meg kameraet for å se om jeg kunne få noen flotte bilder av disse flotte karene, men lyset var svært dunkelt, så dette er det jeg fikk ut av det.


Det er mye å snakke om når kveikentusiaster møtes.Jeg skal imidlertid bli med Torkjell på bryggedag på Ego i mars og da håper jeg å få tatt noen bra bilder, så følg med her på bloggen.
Ikke bare øl…

Author: Ølhunnen

Jeg er 52 år, bosatt i Akershus, og kjører en rød og hvit Moto Guzzi Breva 750 motorsykkel og jobber som frilans makeupartist. Jeg er mat (og drikke) entusiast, og kanskje litt nerdete når det kommer til øl. Jeg digger generelt sett alt som er norsk, og her er øl intet unntak. Vi kjører campingvogn med vår hund rundt om i Norge for å smake norsk lokalmat, eller reiser rundt for å brygge med bryggere innen norsk tradisjonsøl med deres egen gårdsgjær som kalles kveik og som nå tar verden med storm. Jeg er medlem i Askim Ølklubb, er uteksaminert øldommer fra Norbrygg og har vært øldommer på blant andre Norsk Kornølfestival, og vært konferansier på samme festival. Jeg er dommer også i regi Norbrygg, og har blitt spurt av Norbrygg om å være pådriver for å få flere kvinner til å smake øl. Jeg søker derfor kvinner til øl-relaterte aktiviteter. Send e-post til solvi@norbrygg.no _____ Are you from outside Norway, but are planning visit this country for tasting norwegian traditionally beer (with kveik :) ) or some good food, or just wanna see our beautiful country, please take a look at this site for good advices: www.ridenorway.com

Scroll Up