Tema SMAK

Jeg opplever veldig ofte jeg kjenner andre smaker enn andre gjør. Dette er både spennende men også frustrerende fordi det i alle fall ikke bygger oppunder selvtilliten!
Men etter å ha vært en fast lytter av Vinmonopolets podcast der flinke Anne Enggrav, Anders Stueland og Niclas Lundmark forstår man jo at det er helt naturlig at man ikke nødvendigvis smaker og lukter det samme som andre.

Smak og lukt må vel heller sies å være «retningsgivende». Feks man smaken av «nøtter» oppleves som «marsipan» av andre. «Krem» (fløte) for noen kan andre kjenne som «vanilje», og «laktose» gjerne i kombinasjon av søtlig lukt og smak.

Jeg skal ikke utbrodere så mye om dette men heller lenke til innlegg der jeg tar for meg SMAK av urter og andre ting som interesserer meg i gitte situasjoner.

jeg må bare påpeke at ingenting må tas for å være absolutt sannhet. Dette er min objektive opplevelse.
Av og til googler jeg (i etterkant) stoffene i det jeg smaker på for å sjekke om mine smaker kan assosieres med ingrediensene. Jeg er det mange fallgruver og det kan hende at jeg tråkker feil når jeg forsøker å analysere innholdsstoffene etc.


Så vet du mer enn meg eller har mer fakta er jeg glad for tilbakemeldinger på,akkurat det.

Til dere andre håper jeg dette kan være til inspirasjon og hjelp.

SMAK: