Site Overlay

Ølhunnen og ølhunden

Vel framme i Hornindal. Mye regn og endel snø.

På campen til Rolf er det godt å sette seg ned med litt medister og lompe (barndomsminner fra Toten) og en kveikøl hver: Konnjøl fra Nøgne Ø i samarbeid med William Holden. Øl brygget på endel einerlåg og med Ebbegården kveik med smaksbilde av noe røyk, mye einer og endel sitrus, og Kveika Rugøl fra Voss bryggeri med smaksbilde av rom, malt, kaffe, røyk, lime og kanskje noe eukalyptus.

Diesel tigger lengselsfullt etter mer mat…

I morgen er det tradisjonsbrygging, om jeg ikke tar feil er det med Stig Jarle Seljeseth og Terje Raftevoll, angivelig med deres egen kveik.

Med på laget er også William Holden og Lars Marius Gardshol, Voss bryggeri, Eik & Tid, Amundsen og mange flere.

Etter brygging fortsetter dagen med festival og NM i hjemmebrygging. 🙂

Håper stemmen holder ut kvelden… skal være konferansier, men air condition tok knekken på den lille stemmen jeg hadde igjen etter soste forkjølelse… så håper øl til å fukte strupen med vil kurere gruff… 😉

Author: Ølhunnen

Jeg er 52 år, bosatt i Akershus, og kjører en rød og hvit Moto Guzzi Breva 750 motorsykkel og jobber som frilans makeupartist. Jeg er mat (og drikke) entusiast, og kanskje litt nerdete når det kommer til øl. Jeg digger generelt sett alt som er norsk, og her er øl intet unntak. Vi kjører campingvogn med vår hund rundt om i Norge for å smake norsk lokalmat, eller reiser rundt for å brygge med bryggere innen norsk tradisjonsøl med deres egen gårdsgjær som kalles kveik og som nå tar verden med storm. Jeg er medlem i Askim Ølklubb, er uteksaminert øldommer fra Norbrygg og har vært øldommer på blant andre Norsk Kornølfestival, og vært konferansier på samme festival. Jeg er dommer også i regi Norbrygg, og har blitt spurt av Norbrygg om å være pådriver for å få flere kvinner til å smake øl. Jeg søker derfor kvinner til øl-relaterte aktiviteter. Send e-post til solvi@norbrygg.no _____ Are you from outside Norway, but are planning visit this country for tasting norwegian traditionally beer (with kveik :) ) or some good food, or just wanna see our beautiful country, please take a look at this site for good advices: www.ridenorway.com

Scroll Up